järvivedestä saadaan puhdasta vettä otsonoimalla
puhdasta vettä ympäristöystävällisesti
puhdasta juomavettä suodattamalla
Barock logo

OxyPROTM - automaattisesti itsepuhdistuvat suodattimet tehokkaampaan raudan, mangaanin ja rikkivedyn poistamiseen kaivovedestä

OxyPROTM painesuodattamien ylivoimainen suorituskyky perustuu sen optimoituun rakenteeseen ja toimintaan verrattuna perinteisiin suodattimiin

Vesi hapetetaan, jolloin rauta ja mangaani saostuvat ja ovat sen jälkeen helposti suodatettavissa. Järjestelmä nostaa tarvittaessa veden pH-arvoa.

Innovatiivinen VortechTM siivilälevy ohjaa veden tasaisesti koko suodatusainekerrostuman läpi pienentäen painehäviötä, parantaen näin merkittävästi sen suodatuskykyä sekä puhtaana pysymistä. OxyPROTM suodattimen tehokas vastavirtahuuhtelutoiminto käyttää jopa 30% vähemmän viemäriin johdettavaa vettä.

OxyPROTM ja VortechTM  

Tehostettua veden suodatusta ja huuhtelua

OxyPROTM-suodattimien alaosassa sijaitseva VortechTM-siivilälevy ohjaa:

  • Suodatettavan veden tasaisesti koko suodatusainekerrostuman läpi hyödyntäen sen koko tilavuutta.
  • Vastavirtahuuhtelussa veden spiraalin omaiseen pyörevirtaukseen tehostaen merkittävästi suodatusaineen puhdistumista ja ylläpitää suodatusaineen kuohkeana estäen sen kovettumisen.

Koska VortechTM siivilälevyssä on huomattavasti enemmän pinta-alaa verrattuna perinteisiin kartion muotoisiin siivilä-rakenteisiin, OxyPROTM suodattimissa ei käytetä ns. suodatinhiekkaa.

OxyPROTM suodatussäiliö täytetetään ainoastaan suodatusaineella optimoiden säiliön koko korkeutta ja pienentäen samalla suodattimen kokonaispainoa. Tämä helpottaa suodattimen kuljetusta ja asennusta.

Tehokas vastavirtahuuhtelu ylläpitää suodatusaineen kuohkeana estäen sen kovettumisen.

OxyPROTM ja RotAir

Veden hapettamista ennen suodattamista

OxyPROTMsuodattimien automaattisia toimintoja ohjaa erittäin luotettava, 3-vaiheinen RotAir-venttiilikoneisto, jonka merkittävä ominaisuus on vastavirtahuuhtelun yhteydessä säiliön yläosaan muodostuva paineellinen ilmatila.

RotAirin vakiosasetuksena vastavirtahuuhtelu käynnistyy automaattisesti neljän päivän välein. Valmiiksi ohjelmoitua vakioasetusta voi helposti ja vapaasti muuttaa veden laadun ja päivittäisen kulutuksen mukaan. Vastavirtahuuhtelujakson aikana suodattamatonta vettä voi käyttää normaalisti. Vastavirtahuuhtelu toiminto on tarvittaessa helppo käynnistää myös manuaalisesti.

OxyPROTM suodattimet toimitetaan asennusvalmiina ohitusventtiilillä varustettuna ja suodatusaineella täytettynä. OxyPROTM suodattimet asennetaan vesilinjaan painesäiliön jälkeen.

OxyPROTM tekniset tiedot

Käyttöpaine min/max (bar) 1,5/8,3
Käyttölämpötila min/max 2/48
Sähköliitäntä (V/Hz) 230/50*
Sähkönkulutus (VA) 12
Putkiliitännät (ulkokierre) 3/4" tai 1" BSP
Letkuliitäntä, viemäriin (mm) 13

*Toimitetaan 24V muuntajalla

OxyPRO M OxyPRO L
Suodatusaineen määrä (litraa) 28 56
Nimellisvirtaus (l/min) 25 40
Ajoittainen enimmäisvirtaus (l/min) 40 60
Nimellishuuhtelu (l/min) 20 30
Vedenkulutus/huuhtelu (litraa) 200 300

Mitat ja paino
Leveys (mm) 268 316
Korkeus (mm) 1190 1500
Syvyys (mm) 290 316
Syvyys, ohitusventtiilillä (mm) 370 375
Putkiyhde korkeus (mm) 1050 1360
Paino (kg) 28 50
Myynti ja asiakaspalvelu:
010 4221 344 barock@barock.fi